середа, 13 грудня 2017 р.

«Батарейки, здавайтеся!»

      12 грудня учні НВК №1 м.Немирова долучилася до всеукраїнського проекту «Батарейки, здавайтеся!». Бондарчук Л.Л., учителька біології, ознайомила учнів школи з тим, що акція організована для того, щоб збирати відпрацьовані батарейки та відправляти їх на переробку. 
Переробка батарейок – це єдиний спосіб їх правильної утилізації. Наш народ поки повністю не усвідомлює, що їхнє сміття - це їх відповідальність. Переробка може бути прибутковою (пластик, макулатура, електроніка та ін.), Але поки це стане реальністю, потрібно побудувати потужності, налагодити, як годинничок, систему збору, зберігання, транспортування, переробки. Це все вимагає вливань і без взаємодії суспільства, бізнесу і держави це не запрацює.
      Ми долучилися до вкрай необхідної волонтерської ініціативи і розмістили у приміщенні нашої школи ємність для збору відпрацьованих батарейок. Найактивнішими виявилися учні   1-Б класу, які зібрали найбільше батарейок. Представник Немирівського пункту прийому, координатор руху «Батарейки здавайтесь» Шлапак Олександр Олександрович вручив їм подяку та наголосив, щоб ми пам’ятали, 1 батарейка, викинута у смітник, здатна забруднити важкими металами та отруйними речовинами 20 квадратних метрів землі та 400 літрів ґрунтових вод. А якщо на сміттєзвалищі пожежа, то отрута піднімається й у повітря. Через воду, повітря та їжу вона потрапляє в людський організм і здатна наробити багато лиха. Відпрацьовані батарейки та акумулятори слід здавати на утилізацію!
КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО викидати їх у смітник!
     Тож пам’ятаймо, що кожен з нас щодня власними вчинками визначає у якому світі і у якому суспільстві житимемо далі!




Немає коментарів:

Дописати коментар