пʼятниця, 15 грудня 2017 р.

«Життя, присвячене пісні…»

     До 140-річчя від дня народження М.Д.Леонтовича – українського композитора, громадського діяча, педагога Миколу Леонтовича називають “українським Бахом” за величезний внесок у розвиток хорової музики. 13 грудня виповнилося 140 років із дня народження славетного українського композитора, диригента і педагога
Знаменитий композитор усе життя намагався пропагувати українську культуру у свої творах. Він збирав і обробляв козацькі пісні, створюючи високохудожні твори. Різдвяна колядка “Щедрик” відома у всьому світі під назвою “Carol of the Bells” і має безліч інтерпретацій.
    Уже стало доброю традицією нашого навчального закладу щороку на початку зими відзначати чергову річницю з дня народження видатного сина України – Миколи Дмитровича Леонтовича.       Цьогоріч ми святкуємо ювілей – 140-і роковини неперевершеного майстра хорової музики. Вшанування пам’яті композитора розпочалося участю хорового колективу школи в обласному конкурсі хорів з виконання творів М.Д. Леонтовича.
      13 грудня після покладання квітів до пам’ятника земляку у заповненому залі розпочався концерт, присвячений творчості великого композитора, де можна було почути пісню про ледачого Грицька, яку Микола Дмитрович записав, працюючи вчителем музики в школі села Чукова, пісню «Тиха вода» у виконанні молодшого хору «Козачата», пісні в обробці Миколи Леонтовича «Женчичок-бренчичок» , «Дудка» у виконанні старшого хору. Легендарний «Щедрик» М. Леонтовича звучав у виконанні ансамблю сопілкарів «Дударик». До шкільного концерту долучився і хоровий колектив «Пролісок», вихованців Немирівської дитячої музичної школи, із народною піснею в обробці М. Леонтовича «Сіно моє, сіно». Не обійшлося свято і без народних танців ансамблю «Сузір’я». А завершився концерт запальною піснею від дуету «Посмішка».







Немає коментарів:

Дописати коментар